3 Mayıs 2013 Cuma

Türkler, bağımlılık yapan dizileriyle Balkanları büyüledi

Balkanlarda medya araştırmaları yürüten AGB Nielsen'nin müdürü Darko Brocic'in Türk dizilerinin bölgelerindeki sönme etkisi göstermeyen muazzam popülaritesi üzerine görünüşü paylaştığı keyifli bir makale.
Sırp sosyolog Ratko Bozovic'in izlenimlerinin de aktarıldığı yazıdan birkaç alıntı yapıyoruz. Alıntı yaptığımız bölümler Asi ve Murat Yıldırım'dan bahsedilen bölümlerdir.  Yazının tamamına alıntıladığımız linkten ulaşabilirsiniz...

Görsel, eurosiareview resmi sayfasından alınmıştır
erişim tarihi 3.5.2013
"In Macedonia, of nine Turkish shows on air, five were ranked in January 2013 among the top 15 in terms of viewers, according to AGB Nielsen.
  ...
“As Time Goes By” and “Asi” came first and second in terms of viewers.
                    ...
“When I headed to Istanbul, I left a message on my Facebook profile that I was going to find Savash (a character from Love and Punishment played by Murat Yıldırım), and so many people liked my status and commented on it that I realized that everyone watched the same show” 

AGB Nielsen’e göre, 2013 Ocak ayında Makedonya’da yayında olan 9 Türk şovündan 5’i, en çok seyredilen 15 program sıralamasında yer almış.
“Öyle bir Geçer Zaman ki” ve “Asi” birinci ve ikinci gelen yapımlarmış.
Sırbıstan’dan bir seyircinin izlediği dizilerden etkilenerek daha fazla şey öğrenmek için İstanbul’a yaptığı yolculuk öncesinde Facebook profiline bıraktığı mesajdan da bahsediliyor. Murat Yıldırım’ın son canlandırısı olan  “Savaş’ı bulmaya gidiyorum” notuna bırakılan ‘beğeni’ ve ‘yorum’lardan pek çok kişinin bu dizileri izlediğini anlamış.


Eurasiareview: Turks Bewitch The Balkans With Their Addictive Soaps, 1 Mayıs 2013, erişim tarihi 3 Mayıs 2013, <http://www.eurasiareview.com/01052013-turks-bewitch-the-balkans-with-their-addictive-soaps/ >

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder