12 Ocak 2014 Pazar

Selma Ergeç & Murat Yıldırım - 'Kırımlı' Korkunç Yıllar'da...

Sevgili Selma Ergeç ve Murat Yıldırım bir sinema filminde birlikte rol alacaklar.


Resimler sosyal paylaşım sitelerinden alıntıdır


ARTI BİR SANAT'ın filmin tanıtım toplantısında yaptığı röportajları linkten izleyebilirsiniz. 

Artı Bir Sanat 8 Ocak 2014 - Kırımlı Korkunç Yıllar Tanıtım Toplantısı

            



Filmlerim: "Korkunç Yıllar" Romanı Beyaz Perdeye Aktarılıyor (6 Ocak 2014), erişim tarihi 11.01.2014, <http://www.filmlerim.com/makale/13190/quotkorkunc-yillarquot-romani-beyaz-perdeye-aktariliyor>



Kırım Türklerinin hafızası olarak anılan ünlü yazar Cengiz Dağcı’nın ‘KORKUNÇ YILLAR’ isimli romanından uyarlanan ‘KIRIMLI KORKUNÇ YILLAR’ filminin çekimlerine başlanıyor.

Kendisi de filmlere konu olacak bir hayat yaşayan Cengiz Dağcı romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında tutulan Tatar esirlerin çektiği acıları ve yaşanan büyük insanlık dramını anlatıyor.

ZENGİN OYUNCU KADROSU

Usta tarihçi ve yazar Avni Özgürel’in projelendirdiği, senaryosunu Atilla ve Nil Ünsal’ın kaleme aldığı ‘KORKUNÇ YILLAR’ın başrollerini Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu paylaşıyor.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projeleri arasında yer alan filmin çekimlerine 24 Ocak 2014’te Afyonkarahisar’da başlanacak ve Bolu Aladağlar'da devam edilecek.

Film çekimleri için detaylı bir ön hazırlık süresi geçirildi. Filmin yapımcılığını üstlenen, 1992 senesinden bugüne kadar çeşitli belgesel ve sinema filmlerine imza atan TFT PRODÜKSİYON, film için Bolu Aladağlar’da yapımı aylar süren özel platolar inşa ettirdi. Gerçeğine yakın tasarlanan Nazi kampları için yoğun bir çalışma süreci yaşandı.

‘KORKUNÇ YILLAR’ DENEYİMLİ EKİBİYLE İDDİALI

 Türk Pasaport isimli uluslararası ödüllü yapımın yönetmenliğini yapmış Burak Arlıel’in çekeceği ‘KORKUNÇ YILLAR’ Feza Çaldıran’ın Görüntü Yönetmenliği, Vahit Yazıcı’nın Sanat Yönetmenliği veFadim Üçbaş’ın Kostüm Tasarım sorumluluğunda olacak. Filmin dünya sinemalarına dağıtımı ise Warner Bross şirketi tarafından yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder