19 Temmuz 2015 Pazar

Cemal Hünal - Güney Kore

Kantar, Z. (19.07.2015), Milliyet Pazar, ‘Güney Kore’ye doyamadık!’, Milliyet Pazar, s.4,5

Gezi yazısının tamamına aşağıda alıntıladığımız linkten ulaşılabilir...


"Ünlü oyuncu Cemal Hünal ile Güney Kore seyahatine çıktık. 600’lü yıllarda yapılmış bir tapınakta Budist gibi yaşadık, yer sofralarında yemek yedik, eski Kore evlerinde kaldık ama ülkenin modern yüzünü de gördük"

" Oynadığı “Paramparça” dizisine ara verilmesini fırsat bilen Cemal Hünal’la beraber bir seyahat yapma fikrimizi nihayet hayata geçirdik. 3-11 Temmuz tarihleri arasında ziyaret ettiğimiz Güney Kore ikimiz için de bir ilkti. Benim turist gibi gezmek yerine bir Koreli gibi geleneksel hayatın içinde yaşama isteğim ve Hünal’ın Güney Kore’ye özel merakı sıra dışı günler geçirmemizi sağladı. Budist gibi yaşadık, Kore askerleri gibi at sürdük, eski Kore evlerinde kaldık ama Kore’nin modern yüzünü de gördük."

" Binicilik eski Türkler gibi Güney Kore’nin de ata sporu. Biz de rotamızı ülkenin doğusuna, Güney Kore’nin tek, dünyanın da en önemli atlı okçuluk kulübü ve federasyonunun olduğu Pasifik Okyanusu kıyısındaki Sokcho şehrine çevirdik. Değişik organizasyonlarda karşılaştıkları federasyon başkanı Kim Young-Sup ile buluşunca hasret gideren Hünal, kulübün diğer üye ve talebelerinden büyük ilgi ve misafirperverlik gördü. Onlarla yaptığı at üzerinde ok atma gösterisi izleyenleri büyüledi. Kore dışından bu kadar başarılı bir sürücünün kendilerine yaptığı gösteri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler."

"Bol ve rahat özel Budist gömlek ve pantolonlarımızı teslim aldıktan sonra erkeklerle kadınların ayrı ayrı, üçer kişi kaldığı yatakhanelerdeki odalarımıza yerleştik. Ayakkabılarımızı dışarıda çıkararak girdiğimiz odalarda yer yatağımızı kendimiz hazırlayıp uyuyor, ertesi Sabah saat 4’te uyanıp yatağımızı topluyorduk. Sabah ayinlerini bir Budist gibi dinleyip orman içindeki dere kenarlarında temiz dağ havasını soluyarak yürüyüşümüzün ardından kahvaltıyla güne başlıyorduk. Rehber Budistler devamlı tapınağın yaşam kurallarını bize gösteriyordu. Doğa içinde meditasyon yapanların arasında sessiz ve dingin Budizm yaşantısının özelliklerini onlardan dinliyorduk."

Gezi yazısının tamamına aşağıda alıntıladığımız linkten ulaşılabilir...


http://www.milliyet.com.tr/guney-kore-ye-doyamadik-/pazar/haberdetay/19.07.2015/2089412/default.htm, erişim tarihi 19.07.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder