26 Mayıs 2012 Cumartesi

Murat Yıldırım Beyaz Show'da...

Murat Yıldırım, güncel projesi Suskunlar için, ekip arkadaşlarıyla birlikte Beyaz Show'a konuk oldu dün akşam.  Program oldukça uzun, bütününü alabilmem mümkün değil... kendisine yöneltilen yurtdışı tanınırlığıyla ilgili Asi'yi referans verdiği bölümü sayfalarımıza taşıyabiliyorum ancak...



Beyaz – Murat Yıldırım… çok fazla bilgi gelmedi elimize Murat Yıldırım ile ilgili. Adı Murat  soyadı Yıldırım. O geldi. Çok unutkandır, her şeyi her yerde unutabilir. Meral Okay aşığıdır. Rahmetli Meral’ı alkışlarla, gülümsemelerle bir kere daha anıyoruz sevgili dostumuzu.  Bulgaristan Turizm ve Enerji Bakanlığında üst düzeyde görev yapan ismini vermek istemeyen bir hayranı doğum günü kutlamasına katılırken, Yunanistan Başbakanlık ve AB sorumlusu Avukatları, Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Makedonyanın AB’den sorumlu parlementerleri avukat bir hanım da doğum gününe katılanlar arasındaydı. Doğru mu Abi?

Murat – Doğru da… madem bilinmesi istenmiyordu burada niye açıklanıyor merak ediyorum.

Beyaz – Evet. Eeeeee... Hayır abi, bunları şunun için okuduk… Yani… dünya acayip yani. Yurt dışında acayip biliniyorsun, onun için.  (Seyircilerin arasından bir ses yükseliyor)  Bak Bosna’dan… nerden… nerede Bosna’lı arkadaş? Bosna’dan mı geldiniz? Hoşgeldiniz. Türkçe biliyor musunuz?

(Bosnalı seyirci hayır anlamında başını sallıyor)

Beyaz – Güzel… biz de bosnaca bilmiyoruz. Onun için ne yapacağız bilmiyoruz yani. Tanıyor musunuz Murat’ı?

Murat – Hayranlarıma kötü davranma lütfen.

Beyaz – Murat Yıldırım’ı tanıyor musunuz?

(Bosnalı seyirci bu kez de olumlu sallıyor başını)

Beyaz  - İzliyorlar… Her yerde izliyorlar. Bir tane vtr var. Şunu bir izleyelim. Senin doğum günün ile ilgili mesajlar. Yurtdışından gelen. Gerçekten yurtdışından gelen mesajlar bunlar. Bir izleyelim.

(Ürdünlü, Bulgaristanlı, Mısırlı ve Yunanistan’lı takipçilerinin Beyaz Show için hazırladıkları, bizzat kendilerinin Murat Yıldırım’a seslendikleri bir vtr  seyredildi. Aslında bu dört ülke dışında da videolar hazırlandığını sevgili Gönül’den biliyorum ama TV yayın kalitesine uyanlar yayınlanabildi ancak)

Beyaz – Bunlar gerçek

(...utanarak gitmeye çalıştı oyuncu)

Murat – Ben gidiyorum.

Beyaz – Bunlar gerçektende yurtdışında… sağolsun sizin arkadaşlarınızın, dostlarınızın… biz rica ettik yurtdışında nerede izleniyorsa bir kamera gönderelim, bir şeyler çekelim diye… kamera göndermedik pardon, skpe’dan çekilenler… ne diyorsun abi… bu yurtdışı işi için?

Murat – Bu Asi’ dizisi ile başladı aslında. Ortadoğu ile başladı. Sonra Balkanlarla devam etti. Arkasından Aşk ve Ceza.  Bir dönem biz Brezilya dizilerini izliyorduk. Sokakta insan kalmıyordu. Mariana… Mariana…

Beyaz – Doğru…

Murat – Şimdi de bizim dizilerimiz oralarda çok seviliyor. Aslında bu bizim için bir fırsat. Yani Türkiye için bir fırsat bence.

Beyaz – Kesinlikle.

Murat – Bunu iyi kullanırsak… Ne bileyim aslında… ekonomi anlamında belki sadece iyi olacak ama sonrası için ne olur bilemiyorum. Çünkü ben Türkiye’de çocukluğumdan beri hoşgörüye biraz hasret yaşıyorum. Şimdi mesela bize… nesye o konulara girmek şu anda saçma olur… boşver.

Beyaz – En azından şu anki dizinin; ‘Suskunlar’ın… daha önceki ‘Asi’nin… ve Türkiye’de şu anda yayınlanan bir çok dizi gerçekten de yurtdışında çok fazla talep görüyor. Türkiye’ye tanımak için de… iyisiyle kötüsüyle tanımak için de yurtdışındakilere bir fırsat ve çok acayip sevilen beğenilen artistler var. Yurt dışına çıktığınız zaman eskiden bizimle ilgili bir şey sorunca, çok fazla bir şey söylenmezdi ya da hoşumuza gitmeyen şeyler duyardık. Şimdi öyle değil. Yurdışına gidiyorsun, futbol kulüpleri biliniyor, yurtdışına gidiyorsun Sertap Erener biliniyor, yurtdışına gidiyorsun basketbol takımımız, sporcular, dizi oyuncuları, sinemalar, bir sürü şey biliniyor. Yani gerçekten bence de önemli bir sektör.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder