4 Ocak 2012 Çarşamba

Asi ve babası...


Asi Tomris Hanım’ın ulaşacağı en son noktaydı. Asi, Tomris Hanım’dı, İhsan Bey de babası. Bilemiyorum Neriman’da annesini yaşadık mı, çok emin değilim. Ama konu Tomris Hanım ve babasının yaşamıydı. Zaten babası “Antakya’da bir aşk dizisi çek de herkes Antakya’yı öğrensin” dememiş miydi? Kesinlikle Asi Tomris Hanım’dı. Şimdi ‘Ali Arcak anısına’ yazan bölümlere daha dikkatli bakacağım. Belki atladığım bir gerçekliği görebilirim.

Tomris Hanım, Tuba’ya bu dizide oynaması için çok ısrar etti, bunu biliyoruz. İyi ki ısrar etmiş. Asi, Tuba’dan başka kimse olamaz, olamayacak da. Tomris Hanım, Tuba’yı kendi kızı gibi seviyor, tıpkı bizim gibi. Bir söyleşisinde “Onu çok seviyorum, çok kırılgan, üzülecek diye ödüm kopuyor” demişti. Sanıyorum Milliyet’in anketinden sonra… hani Türkan Şoray birinci Tuba Büyüküstün ikinci çıktığı anket.

Ben öğrencilerime Dekart’ı anlatırken mükemmeli şöyle anlatıyorum; Mükemmel antitezi ya da sentezi olmayandır… o tektir, tanrı gibi. İşte Asi Mükemmel bir fenomendir. Hiçbir şekilde antitezi yoktur. Tomris Hanım bize mükemmeli gösterdi bütün oyuncularıyla. Belki kendisi bile böyle bir şeyi yarattığının önce farkına varamadı… ulaşılmazların arasında Asi. Naile’nin dediği gibi 4 yıl geçti hep aynı yerdeyiz, konuşuyoruz. Kimselere nasıp olmadı böylesi. Reklamsız, habersiz, sansasyonsuz, Türkiye’nin bir ucunda küçük bir şehirde, hanlar hamamlar yalılar, arabalar elbiseler oteller yok. Plastik çizme, uzun etek, başta yemeni… tozlu koy yolları, acı dolu yaşamlar, egolar bencillikler inatlar nefret renginin uzak bakışlar olduğu bir ömürlük tutsak hayatları izledik iki yıl. Ama hiçbir dizi izleyenleri tarafından böyle sevilmedi… böyle sahip çıkılmadı. Hala konuşuyorsak hala arıyorsak onu, bu yapım mükemmeldir. Oyuncularını kendi çocuğumuz gibi seviyorsak, ailemizin içinde benimsemişsek, her oyuncuyu başka dizilerde gördüğümüzde bile yüzümüzde mutlu bir gülümseme oluyorsa, eski dostlar şarkısını söylerken dost yemeklerinde aklımızın bir köşesinde ASİ varsa, bu dizi mükemmel değil de neydi acaba?

Teşekkürler Tomris Hanım bize sizin de yaşadığınızı umduğum bu güzelliği yaşattığınız için. Size ve oyuncularınıza sadece teşekkür edebilmek benim için çok yetersiz kalıyor nedense…

minikkulak , Sohbet Köşesi, 3 Ocak 2012


Gülnur92 / 1.01. 2011





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder